Kerstcake
Voor 1 cake (rechthoekige bakvorm 25cm):
- 100g (glutenvrije) havermeel
- 100g amandelmeel
- 100g Skyr
- 3 eieren
- 3 el dadelpoeder (of kokosbloesemsuiker)
- citroenzeste van 1 bio citroen
- een kleinere eetlepel pumpkin spice mix (of eventueel kaneel of speculaaskruiden)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- 10 ongezwavelde abrikozen in stukjes gesneden
- 50gr gehakte witte amandelen (hou een beetje opzij voor op de cake te doen, de rest mag in het deeg)
- een snufje roze Himalaya zout (of ander zout)
Doe de melen in een grote kom, voeg Skyr en de eitjes toe en dan alle overige ingrediënten. Roer goed om, doe het beslag in een cakevorm en bak op 180° in een voorverwarmde oven ongeveer 40-45min. Laat de cake goed afkoelen op een rooster. Bewaar de cake in de koelkast. Heel lekker met een notenpasta.