Chocomousse cups
Voor 6 cupjes:
- 180gr. chocolade crunchy granola
- 2 eiwitten
Mix de granola kort in een cutter (of blender). Meng er de eiwitten goed onder. Neem siliconen muffinvormpjes en verdeel het mengsel over de vormpjes. Maak in de vormpjes met je handen cupjes. Druk goed aan, maak ook een hogere rand. Maak eventueel je handen wat nat als het niet goed lukt. Bak de cupjes ongeveer 15min.op 175° in een voorverwarmde oven. Laat ze even afkoelen in de vormpjes en dan verder op een rooster.
Chocomousse vulling:
- 1 pakje zijden tofu
- 80 gr pure chocoladedruppels
Smelt pure chocoladedruppels op 100° in de oven, dit duurt ongeveer 12min. Mix zijden tofu in de mixer samen met de gesmolten chocolade.
Vul de afgekoelde cupjes met de chocomousse en werk af met bijvoorbeeld aardbeien of ander fruit en vegan hagelslag.
Laat de cupjes even opstijven in de koelkast.
Tip: de overschot chocomousse kan je in kleine glaasjes doen.