Biodynamische kikkererwten
Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn erg geschikt als vleesvervanger en worden vaak gebruikt in de vegetarische keuken. Ze zijn rijk aan vezels, B-vitamines, ijzer, zink, koper, fosfor en mangaan en zijn ook een bron van gezonde koolhydraten. Lekker in curry stoofpotjes, gebakken in de oven met groenten of je kunt ze zo toevoegen aan slaatjes. Deze kikkererwten dragen demeter label, dat wil zeggen dat ze van biologisch dynamische landbouw komen. In de biodynamische landbouw geven boeren de bodem voldoende rust om te herstellen, aansluitend op het ritme van de natuur.
Gebruik: eerst goed spoelen. Tip: je kunt heerlijke borrel 'nootjes' maken van kikkererwten. Spoel ze en droog goed met keukenpapier of een keukenhanddoek. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, doe er kruiden op die je lekker vindt zoals wat zout, peper, paprikapoeder,komijn, kurkuma,... en wat olijfolie en rooster ze in de oven op 180°tot ze crunchy zijn.
- Inhoud: uitgelekt gewicht 230 g
- biodynamische kwaliteit
- een bron van plantaardige eiwitten
- veelzijdig in gebruik
Ingrediënten: kikkererwten, water, zeezout.