Appel-hazelnootcrumble met pinda speculaaspasta
Voor 1 portie:
- 1 kleinere appel
- 40 gr havermout
- 20 gr hazelnootmeel + een beetje extra vooor de afwerking (je kan zelf ook hazelnoten malen tot meel)
- 1 kleinere el kokosbloesemsuiker
- 1 el kokosolie (gesmolten)
- 1 el pinda speculaaspasta (en nog extra voor de afwerking)
- kaneel & kardemom
- Skyr of andere vaste yoghurt
Snij de appel in kleine stukjes. Doe ze in een ovenschaaltje en strroi er een beetje kaneel over. Meng de havermout met hazelnootmeel, kokosbloesemsuiker, pinda speculaaspasta, kokosolie en doe er een snufje kaneel en kardemom bij. Schep de crumble op de appeltjes. Bak op 180° in een voorverwarmde oven ongeveer 20min. Laat heel kort afkoelen, doe er ongeveer 2 el skyr op. Werk de skyr af met pinda speculaaspasta en strooi er nog een beetje hazelnootmeel over.