Herfstgranola met appeltjes & gevulde appel
Voor een grote pot granola:
- 200 gr havervlokken
- 50 gr walnoten (in de helft gedaan)
- 50 gr witte hazelnoten
- 50 gr pecannoten
- 30 gr pompoenpitten
- 10 gr witte sesamzaadjes
- 1 tl kaneel (ceylon)
- 2 el Delucious pinda speculaaspasta
- 2 el kokosolie
- 1 el ahornsiroop
Meng alle ingrediënten goed onder elkaar in een kom. Doe het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak op 170° in een voorverwarmde oven ongeveer 20 min. tot de granola goudbruin is. Roer na 10 min. om. Laat afkoelen.
Verder heb je nodig (dit voeg je toe na het bakken als de granola afgekoeld is):
- 3 el hennepzaadjes (of je laat deze weg)
- 6 el gevriesdroogde appelstukjes
- 4 el rozijnen
Je kan de granola minstens 3 weken bewaren in een afgesloten glazen pot.
Gevulde appel:
Snij een appel in twee, verwijder het klokhuis en doe de twee helften in een ovenschaaltje. Zet 20-25min in de oven. Draai ze na 15min om. Haal uit de oven, strooi er wat kaneel over en schep op de appel eerst wat skyr, dan de herfstgranola en werk af met wat pinda speculaaspasta.