Tiramisu met speculaaskoekjes
Voor 2 glaasjes:
- 100 gr mascarpone
- 100 gr Skyr
- 1 el honing
- een kop sterkere afgekoelde koffie
- een beetje pure vanille Bourbon poeder, vanille stokje of vanille extract
- pure cacao poeder (cacao raw)
- 6 volkoren speculaaskoekjes
- aardbei, framboos, braambes of wat blauwe bessen en munt voor de afwerking (kan ook zonder)
Laat 4 van de 6 koekjes zeker een paar minuten weken in de koffie. Meng de mascarpone met skyr, honing en vanille. Doe onderaan de glazen een geweekt speculaaskoekje. Schep er dan ongeveer 2 el mascapone/Skyr op. Leg er dan weer een geweekt speculaaskoekje op. Dan weer mascarpone/Skyr. Strooi er lichtjes een beetje cacao poeder over (gaat gemakkelijk met een klein zeefje). Werk af met een droog speculaaskoekje, fruit en munt.