Fluffy proteïne pancakes
Voor 3 of 4 pancakes (portie voor 1 persoon):
- 1 goed rijpe banaan
- 1 ei
- 1 el geroosterde pindakaas (en nog wat extra voor de afwerking)
- 20 gr havermeel
- 20 gr proteïne granola (en nog wat extra voor de afwerking)
- een halve tl (wijnsteen)bakpoeder
- een halve tl kaneel
- snufje zout
- kokosolie om te bakken (komt niet in het deeg)
Plet de banaan met een vork. Roer er het ei en de pindakaas onder. Meng er alle overige ingrediënten bij. Verwarm een (antikleef)pan en doe er wat kokosolie in. Als de pan goed heet is, verdeel het deeg met een lepel in 3 of 4 ronde pannenkoekjes. Hoe kleiner de pannenkoekjes zijn, hoe beter je ze kunt omdraaien. Start met hoger vuur en zet dan op middelmatig vuur. Draai de pannenkoeken niet te snel om. Werk de pancakes af met pindakaas, granola en frambozen, blauwe bessen of aardbeien of ander fruit.