Monchou tartelletes
Recept voor 3 tartelletes:
Voor de bodem heb je nodig:
- 100 gr paleo granola
- 50 gr boekweitmeel
- 1 ei
- 1 el kokosbloesemsuiker
- een snuf kaneel
Mix de granola kort in een cutter of blender. Meng goed met alle overige ingrediënten en kneed tot een vast deeg. Maak eerst een grote bal en verdeel deze dan in drie gelijke stukken. Vet de tartelette vormpjes heel goed in met kokosolie. Doe het deeg in de vormpjes en verdeel (kneed) het goed tot aan de rand met je handen. Bak 13-15 min. in een voorverwarmde oven op 180°. Haal uit de oven en laat afkoelen. Als je ze niet goed uit de vormpjes krijgt, laat je ze er best inzitten, dat ziet er leuk uit in de vormpjes.
Voor de vulling:
- een paar eetlepels Griekse yoghurt (of een andere niet te vloeibare yoghurt)
- 180 gr diepvrieskersen
- 2 el ahornsiroop
- 2 gr agar agar
Kook de kersen met een drietal lepels water tot ze zacht zijn. Doe er ahorn bij. Meng 2 agar agar met een klein beetje water en giet bij de kersen. Deze moeten koken. Laat heel eventjes koken.
Doe op elke bodem wat Griekse yoghurt. Schep er dan de kersen op. Laat afkoelen en zet dan nog in de koelkast. Werk eventueel af met verse munt.