Healthy Nutella mugcake
Recept voor 1 mugcake:
- 1 goed rijpe banaan
- 1 ei
- 3 tl hazelnoot-cacao pasta (+2 tl voor de topping)
- 1 el cacao nibs van Elimba
- 40 gr hazelnootmeel (je kan ook zelf hazelnoten mixen tot meel)
- een tiental gehakte hazelnoten
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
Plet de banaan met en vork tot een papje. Roer er 3 tl hazelnoot-cacao pasta onder. Voeg ook het ei toe en dan alle overige ingrediënten. Hou een beetje gehakte hazelnoten opzij voor de topping. Doe het beslag in een ovenvast kopje of kleine kommetje. Bak in een voorverwarmde oven op 180° ongeveer 25 min. Doe de 2 tl hazelnoot-cacao pasta voor de topping in een klein kommetje en zet deze de laatste 3min. in de oven bij de mugcake. Zo wordt de pasta mooi vloeibaar en kan je ze nadien op de mugcake doen samen met een beetje gehakte hazelnoten.