No-bake bosvruchten cheesecake
Voor een taart met een diameter van ongeveer 22cm:
Voor de bodem heb je nodig:
- 200gr bosvruchten granola
- 5 medjool dadels ontpit
- 4 el kokosolie
Mix alles samen in de blender tot een wat kleverige massa. Neem een springvorm en doe op de bodem bakpapier. Doe het mengsel in de vorm en druk goed aan met je handen, strijk dan nog glad met een lepel. Zet in de koelkast om hard te laten worden.
Cheese laag:
- 130gr blauwe bessen diepvries (ik gebruik wilde blauwe bio bessen uit AH)
- 130gr frambozen diepvries (ik neem altijd bio frambozen AH)
- 500gr volle kwark
- 250gr mascarpone
- 4 el honing
- sap van een halve citroen
- een beetje vanille poeder vanille (of vanillestokje)
- 6gr agar agar
Kook het fruit op laag vuur (zonder water). Als het fruit zacht is, doe er honing en citroensap bij. Mix het fruit met een staafmixer. Doe er kwark, mascarpone en vanille bij en breng aan de kook. Roer eerst goed met een lepel en dan met een klopper. Los agar agar op met een beetje water. Als de cheesemengsel kookt, doe er agar agar bij en klop goed. Laat eventjes koken. Giet het dan op de granola bodem. Laat eventjes hard worden en zet nadien voor zeker 2u in de koelkast.
Topping:
- 30gr chocolade
- blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen,...
- eventueel muntblaadjes, rozenknopjes, rozenblaadjes,...
Smelt de chocolade. Dat gaat gemakkelijk in een ovenschaaltje de oven op 60°. Drizzel de chocolade over de cheesecake en werk af met fruit, muntblaadjes & rozen.