Banaan-pindakaas mugcake
Recept voor 1 mugcake:
- 1 banaan waarvan je ongeveer 4 schijfjes aan de kant legt, de rest grof pletten met een vork
- 1 ei
- 1 el pindakaas geroosterd
- een stukje dark choc chocolade
- 30 gr glutenvrij havermeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- een snufje roze Himalaya zout
- gezouten karamel granola voor de afwerking
Meng alle ingrediënten behalve de 4 schijfjes banaan en de chocolade tot een mooi deeg. Doe de helft van het deeg in een ovenvast kopje. Doe er dan een het stukje dark choc chocolade op. Schep er de rest van het deeg op. Leg er de schijfjes banaan op en duw een beetje aan. Bak ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven op 180°. Werk af met pindakaas en eventueel een beetje gezouten karamel granola. De mugcake is het lekkerste warm.