Banaan-pindakaas mugcake
Recept voor 1 mugcake:
- 1 banaan waarvan je ongeveer 4 schijfjes aan de kant legt, de rest grof pletten met een vork
- 1 ei
- 1 el pindakaas geroosterd
- 1 el pindakaas met pure chocolade (of een stuk pure chocolade)
- 30 gr havermeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder of gewone bakpoeder
- een snufje zout
- gezouten karamel granola voor de afwerking
Meng alle ingrediënten behalve de 4 schijfjes banaan en de pindakaas met chocolade (of chocolade) tot een mooi deeg. Doe de helft van het deeg in een ovenvast kopje. Doe er dan een lepel pindakaas met pure chocolade op of een stuk pure chocolade op. Schep er de rest van het deeg op. Leg er de schijfjes banaan op en duw een beetje aan. Bak ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven op 180°. Werk af met pindakaas en eventueel een beetje gezouten karamel granola. De mugcake is het lekkerste warm.